KASK – kacige za najbolje!

Izvor: https://keindl-sport.hr/blog/kask-kacige-najbolje-75/

Kompanija KASK postoji od 2004. godine, i iako vrlo mlada, zahvaljujući talentiranom ekspertnom timu inženjera i dizajnera, u partnerstvu sa vodećim proizvođačima talijanske industrije postigla je vrtoglavi rast i uspjeh. Dizajnerske i poslovne nagrade na najvećim sajmovima biciklistike ISPO i Eurobike s jedne strane, i njihov izbor najboljih biciklista današnjice s druge, potvrda su takve tvrdnje.

KASK je talijanska kompanija specijalizirana u razvoju, dizajniranju i proizvodnji sportskih kaciga najviše kvalitete. U svim sportovima u kojima se koriste kacige, Kask kacige uvijek prednjače u usporedbi sa konkurencijom.


Proizvodna i tržišna filozofija KASKA bazira se na održanju ravnoteže između tehnološke izvrsnosti, funkcionalnosti, sigurnosti i atraktivnog dizajna svih njihovih proizvoda. To iziskuje stalna istraživanja i traženje načina da se u svakom od parcijanih ciljeva napravi novi korak unaprijed.
Kako bi  održali najvišu kvalitetu i kontrolu svojih kaciga, KASK kompletnu proizvodnju odrađuje u Italiji. Tehnološko savršenstvo dosegnuto je primjenom vrlo složenih dizajnerskih i proizvodnih koraka, a primjena svakog od njih testira se u aerdinamičkim tunelima i na mnogim testiranjima ergonomije, čvrstoće, trajnosti, alergenskim testovima i testovima otpornosti na atmosferilije.

Tako detaljan i beskompromisan pristup ugrađen je u svaki njihov proizvod, a prepoznat je, između ostalih, od ProTour Teama SKY, jednog od najistaknutijih profi biciklističkih ekipa današnjice i njihovog vozača Chrisa Froomea, trostrukog pobjednika Tour de Francea.

Kask Infinity

Inovativni pristup i povećanje funkcionalnosti modela Infinity postignuto je dizajnom sa djelom klizne vanjske školjke kacige. Sveprisutni dizajnerski imperativ aerodinamičnosti odnosi se i na kacige, pa je dizajnerski tim u Kasku objedinio dvije važne osobine kacige: prozračivanje i aerodinamičnost, i to prema potrebi vozača. Prednji, najveći otvor za ulazak zraka tako je dizajniran da se može prekriti ako postoji potreba za povećanom aerodinamičnošću, ili naprosto zato jer je – zima. Na taj način Infinity funkcionalno odrađuje zaštitu i na krono dionicama kao i brdskima, na kojima je brzina manja pa je količina zraka za hlađenje glave vrlo bitna.

Kask Protone

Na prvi pogled klasična kaciga, Protone ipak krije rješenje koja su je dovela na glave profi vozača. Finalni dizajn stvoren je u aerodinamičkom tunelu, pa raspored i veličina otvora za zrak prozračuju unutrašnjost kacige uz smanjene efekte bočnog vjetra i osjetno smanjenje šuma vjetra zbog zatvorenog vršnog područja kacige. Superlagana i sigurna, moguće udarce upiti će bolje od većine kaciga zbog Multi In-molding tehnologije kojom je izrađena. Radi se o načinu izrade kacige spajanjem dvostruke unutarnje ispune kacige i vanjske školjke tako što je područje odgovorno za čvrstoću izrađeno od gušćeg materijala.

Način prilagodbe na glavi je nešto što ohrabruje one koji ne mogu pronaći „svoju“ kacigu. Dizajn OctoFit unutarnje konstrukcije ima inovativni način prijanjanja uz glavu i neusporedivo je najudobniji koji smo probali.

Kask Mojito

Kaciga koju su nosili Sir Bradley Wiggins i Chris Froome vjerojatno je na popisu željenih stvari svakog manje dobrog vozača od njih dvojice. Izvanredno prozračna sa 26 otvora očuvati će temperaturu glave i po najtoplijem vremenu.  Superlagana i aerodinamična, kaciga Mojito nudi se u pet varijanti boje, a već upoznati sustav pričvršćenja i prilagodbe osigurava izvrsno kacigu i na vibracijama ili sa potkapom za vožnje po hladnijem vremenu. Profi kvaliteta za sve vozače!

Kask Rapido

Iako je model Rapido početni model u gami cestovnih modela, izrađen je primjenom istih tehnologija i materijala najviše kvalitete. Sa 24 otvora za zrak osigurava odličnu prozračnost koja je regulirana u aerodinamičkom tunelu. Način pričvršćenja i regulacija veličine je riješena rotacionim regulacijskim vijkom koji je u svim Kask kacigama najbolje rješenje. Ne treba ni spomenuti da je kaciga izrađena In-mold tehnologijom koja jamči čvrstoću i trajnost.